Probleme curente ale mașinii de tuns iarba

Scăderea puterii de tăiere

Această afecțiune curentă se poate datora murdăririi filtrului, care trebuie scos conform manualului de utilizare și apoi spălat sau schimbat. Și curățarea lamei poate fi de un real ajutor în acest caz. Dacă nici acest lucru nu remediază problemă, puteți verifica bujia și fișele ei, eventual să le înlocuiți.

Este de asemenea posibil ca lama tăietoare să se fi tocit, ceea ce duce la solicitarea suplimentară a motorului.

Din mașină iese fum 

Spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede la prima vedere, de cele mai multe ori fumul nu e un semn că unealta e pe cale să explodeze, ci se datorează supraîncărcării cu ulei a carburatorului. Această problemă necesită rareori reparații, ci doar închiderea mașinii.

Probleme la pornire

Primul lucru pe care ar trebui să-l verificați e rezervorul de benzină. E posibil ca acesta să aibă fisuri. Dacă aveți destul combustibil, se poate ca acumulatorul să nu mai funcționeze în parametri. Aceasta se poate datora vechimii sau stocării necorespunzătoare a mașinii de tuns iarba. Rezolvarea este un acumulator nou. Posibile cauze mai pot fi filtrele de aer murdare, precum și bujiile ancrasate. 

Supraîncălzirea motorului

Este cel mai adesea trecută cu vederea de utilizatori, deși este un semnal neliniștitor, un fenomen care ar trebui investigat pentru că poate duce la defecțiuni grave. Este total nerecomandată folosirea mașinii de tuns gazonul până când ea nu este văzută de un specialist.

Lungimea de tăiere nu mai poate fi reglată

Mulți utilizatori pierd din vedere faptul că tunderea vegetației trebuie făcută în condiții de uscăciune. Plantele lungi și umede sunt cea mai mare provocare a unei mașini de tuns iarba și ele pot provoca stricăciuni și dereglări considerabile. Dacă sunteți totuși nevoiți să continuați activitatea, reduceți viteza de deplasare. 

Carburatorul nu mai funcționează

Această stricăciune frecventă se datorează coroziunii. Din păcate, singura soluție este să achiziționați un carburator nou. Înainte de a o face însă, verificați dacă nu cumva este înfundată calea de admisie a carburantului. 

Indiferent de cauzele funcționării defectuoase, există câteva lucruri pe care orice posesor de mașină de tăiat iarba ar trebui să le facă periodic:

  • curățați des lamele de tăiere, asigurându-vă că le-ați blocat înaintea acestei operațiuni;
  • nu uitați să ungeți părțile în mișcare;
  • schimbați uleiul după recomandări;
  • folosiți doar carburanții recomandați;
  • încărcați periodic acumulatorul;
  • în caz de reparații, asigurați-vă că ați folosit piese de schimb potrivite, originale sau compatibile din toate punctele de vedere.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adăgat in comparator

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.