Cum să alegi un motofierăstrău

Motofierăstraiele sunt cunoscute la noi sub numele mărcii rusești (drujba = prietenie) ale uneltelor importate înainte de 1989. Cuvântul a devenit substantiv comun precum copia xerox. Înainte de a cumpăra o asemenea unealtă, trebuie să vă răspundeți cu exactitate la câteva întrebări.

1. Ce aveți de tăiat? 

Dacă plănuiți să doborâți copaci mari sau să tăiați cantitați însemnate de lemn de foc, trebuie să vă orientați spre o unealtă mai mare și mai puternică. Dacă aveți nevoie să o folosiți doar de câteva ori pe an, nu ezitați să apelați la varianta electrică, eventual la cea cu acumulator. Cântăriți cu grijă dacă aveți neapărată nevoie de unealtă, având în vedere două elemente: costul acesteia în raport cu cel al închirierii ei și siguranța în exploatare, prin comparație cu eventualitatea în care chemați un lucrător profesionist. 

2. Puteți estima diametrul pe care îl veți tăia cel mai des

Diametrul materialului pe care îl aveți de tăiat influențează direct lungimea barei și a lanțului drujbei de care aveți nevoie. Este posibil ca în fospodăria dumneavoastră să nu tăiați bușteni și atunci să puteți apela la o drujbă de puteri și de dimensiuni ceva mai mici.

3. V-ați făcut un buget?

Ca orice unealtă complexă, s-ar putea ca drujba să fie mai eficient de folosit prin închiriere (inclusiv cu operatorul ei) decât prin achiziționarea directă. 

4. Ați studiat piața?

Motofierăstraiele sunt comercializate de firme puternice, care investesc bani mulți în campanii de marketing. Este important să vă documentați cu privire la produsele lor, dar să cereți și părerea vânzătorilor locali dar și a utilizatorilor. Căutați pe internet filme și exemple concrete de folosire a uneltei pe care doriți să o cumpărați.

5. Știți ce accesorii vă trebuie?

Multe produse nu funcționează optim în absența unor accesorii, echipamente, produse de întreținere și alte asemenea. De multe ori, acestea pot induce costuri suplimentare considerabile. 

Evaluați cu grijă și costurile de întreținere, cum ar fi eventualele defecțiuni ale motorului, inevitabila înlocuire a unor piese precum cele tăietoare sau acumulatorii. 

Având în vedere toate cele de mai sus, bugetul pe care îl aveți, dar și o estimare realistă a volumului de muncă pe care îl preconizați, suntem convinși că veți putea face o alegere potrivită chiar de la noi, de la Tehnic-Mag. 

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adăgat in comparator

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.